Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia po kubańsku to propozycja na przekąskę albo dodatek do dań na ciepło. Ma słodko-ostry smak, który pasuje do wielu posiłków.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 176
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 98
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1790
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 57
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 176
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 98
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1790
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 57
Składniki
Cukinię umyj i odkrój końcówki. Pokrój w plastry, grubość zależy od twoich preferencji. Przełóż do dużej miski. Zasyp solą, zamieszaj i zostaw tak na kilkanaście minut. Po tym czasie odlej wodę, która zebrała się na dnie. Po odsączeniu cukinia jest gotowa.
Do cukinii dodaj posiekaną w piórka cebulę i papryczkę chili. Szczypior pokrój drobno i posyp warzywa. Całość wymieszaj.
Wymieszaj oliwę, miód, musztardę, ocet lub sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Polej sosem cukinię po kubańsku tuż przed podaniem.