Cukinia marynowana w zalewie z curry

Cukinia marynowana w zalewie z curry
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Pyszny dodatek do obiadu, kanapek

Składniki

  • 2,5 kg młodej cukinii 7 szklanek wody 1,5 szklanki octu 10% 2 szklanki cukru 1,5 łyżki soli 1 czubata łyżka curry 2 średnie cebu

Przygotowanie

  1. Cukinię umyć, odciąć końcówki ( ja obieram). Pokroić w plastry lub pół plastry to zależy od wielkości. Słoiki i zakrętki wyparzyć. Do każdego słoika dać na dno plastry cebuli i szczyptę gorczycy. Na to poukładać plastry cukinii, a na wierzch liście selera.

  2. Wodę, ocet, sól, cukier, curry zagotować. Zagotowaną zalewą zalać cukinię i zakręcić słoiki. Pasteryzować tradycyjnie lub w piekarniku 10-15min w temp. 130 stopni.

Składniki
  • 2,5 kg młodej cukinii 7 szklanek wody 1,5 szklanki octu 10% 2 szklanki cukru 1,5 łyżki soli 1 czubata łyżka curry 2 średnie cebu
Składniki