Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-08-2014
Uwielbiam zarówno cukinię jak i curry, więc cukinia w curry trafia w 100 % w mój gust :) Zasili ona moją spiżarnię w ilości 9 słoiczków.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4819
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 946
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4819
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 946
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Składniki
Cukinię myję i odcinam końcówki. Kroję wzdłuż, a potem na pół-plasterki.
Na spód wyparzonych słoików wkładam po plastrze cebuli, wsypuję 1/2 łyżeczkę gorczycy, 2-3 ziarenka pieprzu i 1 ziele angielskie.
Do słoików dosyć ciasno wkładam pół-plasterki cukinii. Pozostawiam minimum 1 cm wolnego miejsca od krawędzi słoika.
Składniki zalewy podgrzewam i mieszam tak, aby wszystko ładnie połączyło się w jednolitą zalewę. Wypełniam nią słoiki – zostawiam przynajmniej 0,5 cm od krawędzi. Dobrze zakręcam.
Pasteryzuję ok. 10 minut. Odstawiam do góry nogami do ostygnięcia. Smacznego!!!