Chili papryczka w zalewie po węgiersku'

Chili papryczka w zalewie po węgiersku'
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Pyszna ,ostra papryczka w pysznej zalewie do kanapek czy też do obiadu. Serdecznie Wam polecam,nie pożałuje ten kto uwielbia ostre smaki:)

Składniki

  • 1600g papryczki chili
  • liście laurowe i ziele angilskie
  • zalewa
  • 1500ml wody
  • 150 ml octu spirytusowego
  • 4 łyżeczki soli ,4 łyżeczki cukru
  • kilka ząbków czosnku

Przygotowanie

  1. Papryki oczyścić ,przekroić wzdłuż na pół ,wyjąc nasiona...Robić to w rękawiczkach ,nie dotykac oczu ani ust.

    Ugotować zalewę,papryczki ciasno układać w słoikach.Na spód dać liśc laurowy kilka ziaren ziela angielskiego i ząbek czosnku ,jak duży to połówka wystarczy.
    Zalać zalewą ,wytrzeć bok słoika ,zakręcić i pasteryzować 10-15 min.
    Gorące wyjąc i obrócić do góry dnem.
    Papryczka najlepsza po miesiącu jak dobrze sie przegryzie.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (20)

Futka 21 lipca
Paprykowe skarby na zimę :)
Nevermore 21 lipca
Coś dla mnie, papryczki chili :D
Pyszności nie tylko do obiadu :)
fafiatko 21 lipca
Swietny przepis z lekka zalewa, nie zagluszy smaku papryczek!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1600g papryczki chili
  • liście laurowe i ziele angilskie
  • zalewa
  • 1500ml wody
  • 150 ml octu spirytusowego
  • 4 łyżeczki soli ,4 łyżeczki cukru
  • kilka ząbków czosnku
Składniki