Buraki kiszone

Buraki kiszone
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Dariusz-D
To sprawdzony przepis na sok z kiszonych buraków. Do picia, czy tez do sporządzenia barszczu.

Składniki

  • 1,5 Kg burakow,
  • glowka czosnku
  • 3 szt. ziela angielskieg
  • osolona przegotowana woda.

Przygotowanie

  1. Obrane buraki kroimy w plasterki. Do słoika wkładamy przyprawy, buraki i zalewamy letnia osolona wodę. Buraki muszą być zalane i nie może nic wystawać.
    Zakręcamy szczelnie słoik i odstawiamy w ciemne miejsce.
    Po jednym dniu potrząsamy słoik nie otwierając go.
    I tak postępujemy przez kolejne dni..
    Proszę mi wierzyć... Próbowałem już rożnych sposobów, ale ten jest sprawdzony. Nie ma mowy o żadnym zbieraniu piany ,czy plesni, bo po prostu tego nie ma.
    Wyszedl bardzo fajny i aromatyczny.
    Dziękuję za uwagę :-)

Komentarze do przepisu (5)

helenapon 02 grudnia 2020
W okresie jesienno-zimowym - kiszę i podaję najbliższym do picia. Samo zdrowie.
fafiatko 15 grudnia 2020
Świetny! W sam raz do świątecznego barszczu!
wmk 02 listopada 2021
Samo zdrowie!!!
Pozdrowienia
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1,5 Kg burakow,
  • glowka czosnku
  • 3 szt. ziela angielskieg
  • osolona przegotowana woda.
Składniki