Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe buraczki z papryką na zimę zapraszam po przepis
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 54
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1544
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 57
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 54
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1544
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 57
Składniki
Buraczki myje nie obieram i gotuje w garnku z woda do momentu aż buraczki będą miękkie. Scedzam wodę w której się gotowały buraczki i zalewam zimną wtedy ładnie zejdzie nam skorka .
Cebule drobno kroje tak samo papryki i zalewam wrzątkiem i zostawiam na 30 minut pod przykryciem .
Buraczki ścieram na tarce o grubych oczkach następnie dodaje paprykę z cebulą scedzone z wody w której się parzyły .Do miski z warzywami daję cukier ,sól ,przyprawy ,ocet i olej dokładnie mieszam .
Przygotowane buraczki nakładam do czystych słoików i szczelnie zakręcam .Przetwory pasteryzuję na mokro 15-20 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Gotowe słoiki wyjmuje odwracam do góry dnem i czekam aż ostygną ,wynoszę do spiżarni w chłodne miejsce .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .