BURACZKI Z PAPRYKĄ

BURACZKI Z PAPRYKĄ
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: violast11
Bardzo smaczne buraczki idealne do zimowej spiżarki

Składniki

  • FARSZ:
  • buraki, 6 kg
  • Papryka czerwona, 6 sztuk
  • cebula, 6 sztuk
  • Zalewa:
  • cukier, 0,5 kg
  • ocet, 1 szklanka
  • sól, 4 łyżki

Przygotowanie

  1. Buraczki ugotować ze skórką, obrać, zetrzeć na grubych oczkach. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Wrzucić do utartych buraczków i wymieszać.

  2. Zalewa: cukier, ocet i sól zagotować i wystudzić.

  3. Do wystudzonych buraczków wlać wystudzoną zalewę, wymieszać. Wkładać do słoików i pasteryzować na lekkim ogniu około 25 minut.

  4. Po 3-4 dniach można wyciągać do obiadu:)

Komentarze do przepisu (3)

kamelcia 20 listopada 2011
Fajny przepis,tylko proporcje skladnikow zalewy sa podane na jaka ilosc wody?
violast11 20 listopada 2011
tu nie ma wogóle wody;) tylko cukier, ocet i sól
nowalijka 21 listopada 2011
robie podobnie pychota
Składniki
  • FARSZ:
  • buraki, 6 kg
  • Papryka czerwona, 6 sztuk
  • cebula, 6 sztuk
  • Zalewa:
  • cukier, 0,5 kg
  • ocet, 1 szklanka
  • sól, 4 łyżki
Składniki