Buraczki z cukinią

Buraczki z cukinią
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
smaczne połączenie buraczków z cukiną, jako dodatek do mięs idealny, polecam :))

Składniki

  • 1 kg buraczków czerwonych
  • 1 kg cukini małej lub średniej
  • 50 - 70 dag cebuli
  • Zalewa:
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżka soli gruboziarnistej do przetwprów

Przygotowanie

  1. 1. Buraczki należy ugotować w skórkach i po ostudzeniu obrać i pokroić w pół talarki ( użyłam małych buraczków ).

    2. Cukinię obrałam ze skórki i również pokroiłam w pół talarki.

    3. Cebulę obraną również pokroiłam w pół talarki ( dodałam pół kg )

    Pokrojone warzywa wymieszałam ze składnikami zalewy, należy to odstawić na godzinkę by się ''przegryzło''

  2. Po tym czasie przekładamy w słoiki wraz z sokiem i pasteryzujemy 25 minut.
    smacznego:))

Składniki
  • 1 kg buraczków czerwonych
  • 1 kg cukini małej lub średniej
  • 50 - 70 dag cebuli
  • Zalewa:
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżka soli gruboziarnistej do przetwprów
Składniki