Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki starte na wiórki podasz do wielu dań np. do ziemniaków i kotleta schabowego, ale nie tylko. Z pewnością posmakują wszystkim domownikom i gościom. Podając w miseczkach na stół, udekoruj je na wierzchu liściem bazylii. Możesz również zrobić większą ilość słoików, tylko pamiętaj, aby przyszykować więcej składników.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6814
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 153
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 333
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6814
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 153
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 333
Składniki
Przygotuj wcześniej wymyte i wyparzone słoiki z nakrętkami. Podane składniki wystarczą na 5 lub 6 słoików sałatki z buraków. Buraki dokładnie umyj i obierz, a następnie wrzuć je do garnka z wodą i ugotuj je wszystkie w całości.
Poczekaj aż ugotowane buraki, wystygną, wówczas zetrzyj je na wiórki ręcznie na tarce lub za pomocą robota kuchennego. Starte warzywo możesz wrzucić do przygotowanych wcześniej słoików.
Pozostałe składniki na zalewę zagotuj. Gdy będzie gotowa, zalej nią buraki w słoikach. Słoiki zakręć mocno i dokładnie. Buraki w słoikach pasteryzuj przez ok. 30 min. Kiedy wystygną, przechowuj je w chłodnym miejscu. Do buraczków według uznania możesz dodać chrzan lub musztardę, wówczas ich smak będzie nieco pikantniejszy.