Buraczki w zalewie

Buraczki w zalewie
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Ewus71
Bardzo ,smaczne buraczki w zalewie doskonałe jako przystawka do obiadu potraw mięsnych i nie tylko

Składniki

  • 5 kg buraków (ugotować), 2 szkl cukru ,1 łyżka soli ,1,5 szkl octu ,
  • 5 ziarenek ziela angielskiego ,2 laurowe liście ,1 ząbek czosnku
  • 4 cebule ( około pół kilograma ) 1/2 l wody

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę tak jak na sałatkę jarzynową
    Wrzucić do garnka wlać wodę i ocet resztę składników (przyprawy)
    Od zagotowania gotować zalewę 5 minut
    Buraczki zetrzeć na wiórki ,wlać zalewę dobrze wymieszać ,wkładać do słoików .
    Gotujemy-(15 minut od zagotowania )
    Smacznego

Komentarze do przepisu (9)

Konto usunięte 13 sierpnia 2014
Buraczki u nas to najlepsza zimą surówka, takiej wersji jeszcze nie znałam, więc do zrobienia :)
irma 13 sierpnia 2014
Tak dla pewności zapytam, czy buraczki zetrzeć na grubej tarce i czy mają być surowe?
Futka 13 sierpnia 2014
Pyszne! Kocham buraczki! Nasi zdrowi przyjaciele na cały rok. Twoje są pyszne - z dodatkiem cebulki, aromatyczne,... Czytaj całość »
Pyszne! Kocham buraczki! Nasi zdrowi przyjaciele na cały rok. Twoje są pyszne - z dodatkiem cebulki, aromatyczne, słodko - kwaśne, intensywnie ziołowe - mniam! :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 5 kg buraków (ugotować), 2 szkl cukru ,1 łyżka soli ,1,5 szkl octu ,
  • 5 ziarenek ziela angielskiego ,2 laurowe liście ,1 ząbek czosnku
  • 4 cebule ( około pół kilograma ) 1/2 l wody
Składniki