Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię co roku tak samo i później mam do zup i surówek.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 783
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 120
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 783
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 120
Składniki
Buraczki umyć i ugotować na miękko (buraczek dobrze ugotowany jest wtedy gdy przy obieraniu za pomocą rąk skórka sama schodzi).
Pokrojone na kawałki buraczki zetrzeć na tarce jarzynowej,
Dodać sól, cukier, ocet i pieprz dokładnie wymieszać,
Odstawić do puszczenia soków.
Następnie wkładać do słoików i szczelnie zakręcić.
Do dużego garnka lub kotła położyć ściereczkę ustawić słoiki i zalać wodą prawie pod pokrywkę. Wstawić do gotowania, od czasu zagotowania zmniejszyć ogień i pasteryzować 15 minut.
Pozostawić na noc w garnku. Wyszło mi pięć słoików półlitrowych.