Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzą się jako dodatek do pieczonych i smażonych mięs. Świetnie komponują się z kaczką lub kotletami mielonymi. Ich przygotowanie jest banalnie proste, a składniki potrzebne do zrobienia kosztują grosze.
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 510
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14662
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 510
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14662
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 75
Składniki
Buraki gotujemy do miękkości. Ugotowane warzywa odcedzamy i pozostawiamy na około 20-30 minut do ostygnięcia.
Przestudzone buraki obieramy i ścieramy na tarce na małych lub średnich oczkach.
Do startych buraków dodajemy cukier, ocet i sól. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Buraki przekładamy do słoików. Szczelnie zakręcamy. Pasteryzujemy przez około 15 minut w garnku z wrzącą wodą.
Następnie wyciągamy ostrożnie słoiki z garnka. Ustawiamy na blacie do góry dnem i pozostawiamy do ostygnięcia.
Na drugi dzień słoiczki znosimy do spiżarni.