Buraczki czerwone z papryką:)))

Buraczki czerwone z papryką:)))
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Dziś do słoików, ale zimowa porą na obiadek jako dodatek polecam:)))

Składniki

  • 5 kg buraczków czerwonych
  • 10 cebul
  • 10 papryk czerwonych
  • Na zalewę;
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka octu 10%
  • 1 szklanka cukru kryształu
  • 1 łyżka stołowa soli

Przygotowanie

  1. Buraczki ugotować i wystudzić.
    ( Ja przygotowałam je sobie dzień wcześniej )
    Zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

  2. Paprykę oczyścić, umyć ipokroić w kostkę, podobnie cebule i poddusić na niewielkiej ilosci oleju.

  3. Składniki na zalewe zagotować i połączyć z buraczkami, papryka i cebulą.
    przełożyć do słoików i gotować przez 15 minut.

    Smacznego!!!!

Komentarze do przepisu (6)

Konto usunięte 19 września 2014
robię takie buraczki, są bardzo smaczne!
Konto usunięte 19 września 2014
Są wspaniałe,też tak robię i bardzo polecam.Tylko np.litrowe słoiki trzeba dłużej pasteryzować,ja kilka lat... Czytaj całość »
Są wspaniałe,też tak robię i bardzo polecam.Tylko np.litrowe słoiki trzeba dłużej pasteryzować,ja kilka lat temu wszystkie wyrzuciłam bo za krótko były pasteryzowane:(
obz 10 maja 2015
palce lizać :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 5 kg buraczków czerwonych
  • 10 cebul
  • 10 papryk czerwonych
  • Na zalewę;
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka octu 10%
  • 1 szklanka cukru kryształu
  • 1 łyżka stołowa soli
Składniki