Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczniejsze, niż z puszki.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1809
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1809
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Brzoskwinie obrać ze skórki, przekroić na połówki, usunąć pestki. Zagotować wodę z cukrem. Ilość cukru można regulować w zależności od upodobań.
Brzoskwinie układać w słoikach, zalewać syropem. Pasteryzować 15 minut.
Praktyczna rada. Ponieważ brzoskwinie dosyć szybko ciemnieją, obieram je prosto do słoików i każdy napełniony od razu zalewam syropem i zakręcam.