Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do obiadu jak i przekąska na imprezę.
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 407
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 733
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16920
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 148
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 407
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 733
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16920
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 148
Składniki
Kwiat brokuła oddzielić od łodyszki ( łodyszką nakarmić np. królika ), kwiat podzielić na małe różyczki, dokładnie umyć i osuszyć papierowym kuchennym ręcznikiem. Ułożyć do połowy w słoikach dodając do każdego gałązki kopru z nasionami, kilka plasterków czosnku, kilka plastrów chrzanu, 2 liście laurowe, 1/4 łyżeczki białej gorczycy I kilka ziaren ziela angielskiego. Odmierzyć 1 litr wody na zalewę i zagotować, dodać Sól i cukier podgrzewać ciągle mieszając aż, się rozpuszczą. Odstawić i dodać 3_4 szklanki octu, zamieszać i odstawić. Słoikach uzupełnić brokułem do pełna i zalać zalewą. Zamknąć słoikach, ustawić w kociołku z ciepłą wodą, pasteryzować w wodnej kąpieli przez 10 min w temperaturze bliskiej wrzenia.