Botwinka do barszczu na zimę

Botwinka do barszczu na zimę
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Aby smakiem naszej botwinki cieszyć się również zimą, zamykamy ja w słoikach;) To naprawdę świetna sprawa... będziemy mogli cieszyć podniebienie młodymi buraczkami przez cały rok. Podpatrzone w kuchni u Justyny:)

Składniki

  • 3 pęczki botwinki z buraczkami,
  • Zalewa 1 l wody
  • 1 szklanka octu
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/4 szklanki soli
  • liść laurowy
  • ziarna

Przygotowanie

  1. Botwinkę myjemy. Razem z buraczkami drobno kroimy. Napełniamy słoiki. Składniki na zalewę gotujemy i zalewamy słoiki. Pasteryzujemy 30 minut.

Komentarze do przepisu (4)

Ewaaa 12 lipca 2014
bardzo fajny pomysł i śliczne zdjęcie
GREGORHSPEED 12 lipca 2014
Robiłem i bardzo wszystkim polecam.
oldfork 13 lipca 2014
Zabieram i w przyszły weekend zrobię parę słoiczków
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 3 pęczki botwinki z buraczkami,
  • Zalewa 1 l wody
  • 1 szklanka octu
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/4 szklanki soli
  • liść laurowy
  • ziarna
Składniki