Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zapas na zimę na sałatki i surówki.
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 321
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 228
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3342
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 321
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 228
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3342
Składniki
Wykonanie: Bakłażany opłukać, pokroić w paski, przełożyć do miski, dodać pokrojony czosnek natkę pietruszki w pęczku i odłożyć na noc. Na drugi dzień zagotować ocet, włożyć bakłażany z powstałą wodą i gotować na małym ogniu przez 20 minut. Następnie przełożyć do wyparzonych słoików (bez pietruszki) i zalać gorącym octem wymieszanym z olejem. Szczelnie zakręcić i przechowywać w chłodnym miejscu.