Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczne ogóreczki z dodatkiem liści winogron , selera i wiśni. Liście można używać również do kiszenia ogórków na zimę
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Ogórki umyć . Na dno dużego słoja lub glinianego garnka włożyć po kilka liści winogron , selera , kopru , liście wiśni, połowę obranego i poprzekrawanego na pół czosnku , oraz chrzanu. Ciasno ułożyć ogórki , przykryć resztą liści , czosnku i chrzanu. Zagotować wodę z solą i gorącą zalać ogórki. Obciążyć talerzykiem żeby nie wypływały Smacznego