zupka z dyni

Przepis dnia 2010-10-30
zupka z dyni
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: camellia
zupka dlatego,ze podaje ja w bardzo malej ilosci...nie po to, aby sie najesc,tylko po to ,by poczuc jej delikatny smak i aromat

Składniki

  • 600-700g pokrojonej w kostke dyni
  • 1l rosolu z kurczaka
  • 200 ml smietanki kremowki
  • 2-3 zabki czosnku
  • 1 lyzka curry
  • 1 paleczka cynamonu
  • 1 cm startego imbiru
  • 2 cm laski waniliowej
  • 2 lyzki masla
  • sol,pieprz do smaku
  • 1-2 przegrzebki na osobe(grillowane)
  • zielona pietruszka

Przygotowanie

  1. kostke dyniowa gotowac okolo 30 min...dodac zabki czosnku i curry,podgotowac i zmiksowac...dodac smietanke,cynamon,imbir,laske waniliowa,podgotowac jeszcze 20 min. ...przecedzic przez sitko,dodac maslo

  2. zupke podawac w malych ilosciach z grillowamymi przegrzebkami i zielona pietruszka

Komentarze do przepisu (9)

madziak 27 października 2010
Ale wykwintnie i elegancko wygląda ta zupka, 5 za przepis =)
RENIA730 28 października 2010
Mistrzostwo świata ! Lecę gotować
RENIA730 28 października 2010
No właśnie - zawróciłam - a co to są przegrzebki ?
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 600-700g pokrojonej w kostke dyni
  • 1l rosolu z kurczaka
  • 200 ml smietanki kremowki
  • 2-3 zabki czosnku
  • 1 lyzka curry
  • 1 paleczka cynamonu
  • 1 cm startego imbiru
  • 2 cm laski waniliowej
  • 2 lyzki masla
  • sol,pieprz do smaku
  • 1-2 przegrzebki na osobe(grillowane)
  • zielona pietruszka
Składniki