Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie rozgrzewa w chłodne jesienne wieczory :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Po obraniu dynię kroimy w kostkę i pieczemy w piecu ok 30 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu, miksujemy ją blenderem.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej cebulę pociętą w drobniutką kosteczkę, oraz czosnek. Dodajemy do musu z Dyni.
Całość gotujemy kilka minut, podajemy posypane grzankami zrobionymi z pieczywa.