Zupa serowa z pulpecikami

Zupa serowa z pulpecikami
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: JOJO134
wysmienita zupka,uwielbiam ją

Składniki

  • marchew, 1 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • jajko, 1 szt.
  • sól,pieprz
  • pieczarki, 20dag
  • mielone mieso z indyka lub wieprzowo-cielęce, 30dag
  • bulka tarta, 1 lyzka
  • maslo, 2 lyzki
  • maka, 3 lyzki
  • bulion drobiowy, 6 szklanek
  • ser zolty, ok.10dkg
  • lub serek topiony, 1

Przygotowanie

  1. marchew i cebule pokroj w kostke i podsmaz na patelni,pieczarki oczysc i dodaj pokrojone w plasterki do warzyw,lekko przesmaz i oprosz maka,caly czas mieszajac wlewaj bulion,doprowac do wrzenia i gotuj ok 25 min.

  2. mieso wyrob reka na gladka mase z jajkiem,bulka tarta,sola,pieprzem,zwilzonymi dlonmi formuj pulpeciki.Na patelni rozgrzej olej i smaz na rumiano

  3. ser chedar zetrzyj na tarce i wsyp do garnka z zupa,jesli uzyjesz serkow topionych to pokroj je na mniejsze kawalki i rozmieszaj z niewielka iloscia goracego wywaru i wlej do reszty zupy

  4. gotowe pulpety wloz do zupy,posyp natka

Komentarze do przepisu (12)

palooka 10 maja 2010
pysznie wygląda ta zupka. Bardzo fajne masz przepisy, taki styl żarełka podobny do mnie, który preferuję.... Czytaj całość »
pysznie wygląda ta zupka. Bardzo fajne masz przepisy, taki styl żarełka podobny do mnie, który preferuję. Pozdrawiam serdecznie
Jagoda50 10 maja 2010
Kolorowa i apetyczna.
Kurka_domowa 10 maja 2010
Od dłuższego czasu przymierzam sie do zrobienia zupy serowej, ale jakoś żaden przepis do mnie nie przemawiał -... Czytaj całość »
Od dłuższego czasu przymierzam sie do zrobienia zupy serowej, ale jakoś żaden przepis do mnie nie przemawiał - Twój wręcz krzyczy, żeby go wypróbować. Oczywiście wędruje do ulubionych - pozdrawiam i ode mnie piąteczka :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • marchew, 1 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • jajko, 1 szt.
  • sól,pieprz
  • pieczarki, 20dag
  • mielone mieso z indyka lub wieprzowo-cielęce, 30dag
  • bulka tarta, 1 lyzka
  • maslo, 2 lyzki
  • maka, 3 lyzki
  • bulion drobiowy, 6 szklanek
  • ser zolty, ok.10dkg
  • lub serek topiony, 1
Składniki