Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pozdrowienia z gór
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 522
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1408
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 112
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 389
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 522
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1408
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 112
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 389
Składniki
Marchew (startą na grubych oczkach) i drobno pokrojony seler opruszyć solą i pieprzem i podsmażyć na oleju - duży ogień , kilka minut często mieszając. Zalać bulionem i wrzucić oscyypek (tarty na cienkich oczkach). Pozostawić na kilka minut aby ser " naciągnał" płynu.
Po tym czasie- do bulionu dodać serek topiony i imbir , gotowac na małym ogniu często mieszając aż sery się rozpuszczą na gładko - ok 10 min. Doprawić.
Zaprawić śmietaną rozbełtaną z mąką w odrobinie zimnej wody i ewentualnie zabarwić kurkumą , zagotować i wystudzić.
Zupę wlać do naczyń do zapiekania , posypać po wierzchu resztą oscypka i zapiec ( ok.10 min. 200 st). Podawać z grzankami lub paluszkami posypane obficie natką - jako sycące danie jednogarnkowe.
Smacznego. Hej!