Zupa "Maredsous"

Zupa Maredsous
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: ilia
Spróbujcie pomidorowego kremu wg francuskiej receptury! Maredsous to ser belgijski, o smaku pomiędzy goudą a cheddarem, wykorzystywany do potraw w kuchni francuskiej i belgijskiej.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój cebulę na cienkie plasterki i wrzuć ją na rozpuszczone masło, kiedy się już zeszkli, dodaj zgnieciony czosnek. Chwilkę podsmaż i zdejmij z ognia, wrzuć starty ser, wymieszaj i dodaj pulpę pomidorową. Wymieszaj dobrze drewnianą łyżką.

  2. Postaw na ogniu i dodaj wodę, gotuj na wolnym ogniu. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, wrzuć je do gotującej się zupy i gotuj do miękkości. Kiedy będą już miękkie zmiksuj wszystko blenderem. Przypraw solą i pieprzem i papryczką w kostce i podawaj z groszkiem ptysiowym. Smacznego! Marzec 2010r.

Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 18 marca 2010
Smacznie wygląda :)
ilia 18 marca 2010
Dzięki Mirabelko :)
wiola1100 19 marca 2010
pomidorową to ja bardzo lubię a taka wersja z żółtym serem to dopiero musi być pyszna
Składniki
Składniki