Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i sycący krem!!
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 127
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 53
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 127
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 53
Składniki
Cebule dzielimy na piórka, podsmażamy na łyżce masła, gdy lekko zmiękną dodajemy łyżkę mąki i chwilę jeszcze dusimy.
Do garnka wlewamy bulion, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz seler, przekładamy cebule i gotujemy aż warzywa zmiękną. Pod koniec dodajemy rozdrobnione serki topione, przyprawiamy solą, pieprzem oraz gałką i gotujemy, aż serki się rozpuszczą.
Następnie zupę miksujemy blenderem na krem. Podajemy z groszkiem ptysiowym lub grzankami udekorowane zieleniną.