Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z powojennych czasów.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 502
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1351
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 85
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 370
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 502
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1351
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 85
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 370
Składniki
Wykonanie zupy: Grzyby opłukać, pokroić i ugotować do miękkości. Cebulę obrać, posiekać, przysmażyć na tłuszczu z mąką i z posiekaną natką pietruszki. Zalać niewielką ilością zimnej wody, zagotować i dodać do grzybów. Następnie wlać mleko, raz jeszcze zagotować i podawać z plackiem owsianym. Wykonanie placka: Jajko rozbełtać widelcem wymieszać z płatkami, solą i pieprzem do smaku i odstawić na 10 minut. Patelnię wysmarować tłuszczem, wylać przygotowane ciasto i usmażyć z obu stron na rumiano. Po ostudzeniu pokroić dowolnie i dodać do zupy.