Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrolowane ziemniaki w waflu to dobry pomysł na dodatek do zup, idealne na Święta Bożego narodzenia, stanowią doskonałą przekąskę do barszczu,a jedzone same z cebulką są wyśmienite, zrobienie ich zajmuję ok 40 min, ale warto poświęcić czas, bo znikają tak szybko, że nie zdążą jeszcze ostygnąć... Polecam ! :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 156
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 156
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Przygotowanie: Ziemniaki obrać, posolić, ugotować, pieczarki pokroić w kostkę, usmażyć z cebulą. Ser żółty zetrzeć na tarce, ugotowane ziemniaki odcedzić i utrzeć z masłem, mlekiem i przyprawą. Wafel przekroić na pół , na jedną połowę włożyć gorącą masę, posypać pieczarkami i serem, przykryć drugim waflem, pokroić na kwadraty wielkości 10 cm. Pozostawić do wystygnięcia. Gdy kwadraty ostygną, panierujemy je w mące połączonej z jajkiem i obtaczamy w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Najlepiej smakują z barszczem, podsmażoną cebulką lub sosem czosnkowym. Idealnie nadaję się także na samodzielne danie obiadowe podane z surówką. Smacznego ! :)