Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tania i super smaczna przekąska.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5160
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5160
Składniki
Wykonanie: Żołądki opłukać, zalać wodą, podgotować, następnie opłukać z szumowin na sicie. Czyste żołądki zalać 2 szklankami gorącej osolonej wody i ugotować do miękkości i odcedzić. Ugotowane żołądki przyrumienić z cebulą z 3 łyżkami masła i papryką. Osobno zarobić zasmażkę z resztą masła i mąki- zaciągnąć gorącą wodą. Żołądki wymieszać z zasmażką, w razie potrzeby dodać , oprószyć pieprzem i podawać z pieczywem.