Złoty krążek z ciasta francuskiego

Złoty krążek z ciasta francuskiego
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Ciasto francuskie wykorzystujemy bardzo często i w różny sposób ja polecam z serkiem i kurczakiem.

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • ½ fileta z kurczaka
  • Przyprawa gyros
  • Sól
  • Olej do smażenia
  • Ogórek świeży
  • 1 papryka czerwona
  • 1 serek śmietankowy
  • Mały słoik oliwek czarnych

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.

  2. 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą.

  3. 3. Studzimy i przekładamy do miski.

  4. 4. Paprykę kroimy w paseczki dodajemy do mięsa.

  5. 5. Ogórka obieramy, kroimy w kostkę.

  6. 6. Dodajemy oliwki.

  7. 7. Następnie dokładamy serek.
    8. Wszystko razem mieszamy.

  8. 9. Ciasta rozkładamy i razem brzegiem łączymy.

  9. 10. Na środku wzdłuż układamy farsz.

  10. 11. Boki nacinamy, robią paseczki.

  11. 12. Zawijamy na przemian tak żeby powstała nam rolada.

  12. 13. Końce razem łączymy tworząc koło.

  13. 14. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  14. 15. Zapiekamy 15 minut w 180 ̊C.
    16. Danie gotowe.
    17. Smacznego.

Komentarze do przepisu (5)

Nevermore 18 marca 2019
No masz, uwielbiam "francuza" i tak patrzę po składzie, to wszystko mamy z wyjątkiem czarnych oliwek... Czytaj całość »
No masz, uwielbiam "francuza" i tak patrzę po składzie, to wszystko mamy z wyjątkiem czarnych oliwek ... ale są zielone ;)
Super pomysł, szybko się robi i same pyszności w środku :) Siódemeczka, jak nic, mniami :D
pelen_brzuszek 19 marca 2019
wow, robi wrażenie :)
rosynka 04 kwietnia 2019
Bardzo ciekawy pomysl!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • ½ fileta z kurczaka
  • Przyprawa gyros
  • Sól
  • Olej do smażenia
  • Ogórek świeży
  • 1 papryka czerwona
  • 1 serek śmietankowy
  • Mały słoik oliwek czarnych
Składniki