Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 18
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 36
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 288
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 18
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 36
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 288
Składniki
Kajzerkę moczymy w letniej wodzie gdy namięknie odciskamy i dodajemy do mielonego mięsa. Dokładnie wyrabiamy. Do masy mięsnej dodajemy jajko, startą na tarce cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i zioła. Jeżeli masa jest zbyt rzadka dodajemy bułkę tartą. Wszystko starannie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z masy wilgnymi dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i smażymy w mocno rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Marynowaną paprykę miksujemy na gładką masę. Dodajemy jogurt. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz cukrem. Mocno schładzamy.