Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bardzo proste i szybkieo wyśmienitym smaku.
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 69
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 800
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 69
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 800
Składniki
Grzyby gotujemy, grzyby odparowujemy tak żeby pozostała tylko 1 szkl. Ziemniaki gotujemy w mundurkach 10 minut w osolonym wrzątku. Studzimy i obieramy. Cebulę kroimy w talarki, zeszklić na maśle. Kiełbase i ziemniaki kroimy w plasterki.
Śmietanę miksujemy z jajkami i wywarem, dodać sół i łyżeczkę pieprzu. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, na dnie układamy ziemniaki, następnie cebulę, grzyby i kiełbasę. Powtarzamy aż do wyczerpania zapasów składników. Zalewamy śmietana zmiksowana z jajkami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C.