Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pieczone ziemniaczki
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
Rozgrzac piecyk do temp.220C .Obrac ziemniaki ,odciac grubiej skorke na jednym z bokow ,w ten sposob powstanie podstawa ,na ktorej ulozymy ziemniak do piecyka.Przekluc kazdy z ziemniakow wykalaczka wzdluz ok.cm powyzej podstawy.Nastepnie nacinac prostopadle do wykalaczki ,nie docinajac plastrow do konca-wykalaczka zatrzyma ciecie.Usunac wykalaczke,kilka razy przeplukac naciete ziemniaki ,aby zapobiec sklejaniu sie plastrow.Osuszyc papierowym recznikiem.Posypac sola i pieprzem .Nastepnie polac rozpuszczonym maslem .Piec ok.godziny od czasu do czasu polewac rozpuszczonym maslem.