Ziemniaki panierowane

Ziemniaki panierowane
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: mimi619
Szybkie, pyszne, tanie. Wspaniale wygląda, ale i smakuje.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ziemniaki podobnej wielkości obieramy. Jeśli ziemniaki są duże to kroimy je na pół lub nawet na ćwiartki.

  2. Gotujemy je na pół miękko. Czekamy aż wystygną i przyprawiamy ulubionymi przyprawami (polecam: bazylie, majeranek, czosnek w proszku).

  3. Panierujemy oraz pieczemy w frytkownicy lub na patelni w oleju. (WRZUCAMY DO ROZGRZANEGO OLEJU). Około 4 minuty.

  4. Ziemniaczki można podawać z prawie wszystkim. Pyszne są z sosem czosnkowym lub po prostu same.

Komentarze do przepisu (5)

Manuela73 19 sierpnia 2010
Bardzo ciekawy i smakowity pomysł na ziemniaczki!!!
wioleta333 30 listopada 2010
pycha ....
embepe13 05 sierpnia 2011
A z czego ta panierka? Tylko z ziół?
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki