Ziemniaki o smaku boczku.

Ziemniaki o smaku boczku.
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: polkangaroo
Smak letniego grilla w zimowe ferie.

Składniki

  • średnie ziemniaki, 8 szt.
  • Boczek wędzony, Kilka plastrów (ok. 20 dag)
  • folia aluminiowa, 1 szt.
  • koperek + masło, ile kto lubi

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać lub umyć (jak kto lubi), na folii alu rozłożyć boczek w plasterkach a na nim poukładać połówki ziemniaków, można posypać ulubioną przyprawą. Wszystko zawijamy szczelnie folią i pieczemy w piekarniku 15-20 minut w temp. ok. 180 stC.

  2. Po wyjęciu z piekarnika dokładamy masło, koperek, kto co lubi...

Komentarze do przepisu (4)

justi_117 28 stycznia 2011
czy ziemniaki najpierw gotujesz?
malgosiabo 28 stycznia 2011
Sądzę, że ziemniaki są surowe.
Świetny pomysł. Do ulubionych.
polkangaroo 28 stycznia 2011
Ziemniaki są surowe.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • średnie ziemniaki, 8 szt.
  • Boczek wędzony, Kilka plastrów (ok. 20 dag)
  • folia aluminiowa, 1 szt.
  • koperek + masło, ile kto lubi
Składniki