Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ziemniaki w piekarniku na sposób szwedzki
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 501
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1350
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 84
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 367
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 501
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1350
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 84
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 367
Składniki
Ziemniaki wyszorować i opłukać pod bieżącą wodą.Na desce do krojenia ułożyć równolegle 2 drewniane pałeczki. Pomiędzy nimi położyć ziemniaka. Nacinać go ostrożnie,dobrze naostrzonym nożem do momentu, aż ostrze zatrzyma się na drewnianych narzędziach.
Boczek i cebulę pokroić w cienkie plasterki.Tak przygotowane ziemniaki nafaszerować boczkiem i cebulą.Polać oliwą, obsypać szczyptą soli, pieprzu oraz przyprawami.
Ułożyć ziemniaki na blaszce i piec przez godzinę w 180 stopniach.