Ziemniaczane roladki

Ziemniaczane roladki
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: renaca
Miła odmiana dla tradycyjnych ziemniaków. Trochę przypominają placki ziemniaczane. To, w jakich ilościach zastosujemy przyprawy, zależy tylko i wyłącznie od własnego upodobania :)

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotować, odcedzić i jeszcze gorące przepuścić przez praskę. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić, dodać do ziemniaków. Dodać rozdrobniony czosnek i posiekaną zieleninę. Doprawić do smaku pieprzem i solą.

  2. Gorącą masę rozsmarować na wafle, odczekać chwilę aż zmiękną i zrolować. Odstawić do ostudzenia, po czym pokroić na plastry grubości 2 cm (u mnie 3 kratki wafla :)) . Usmażyć z obu stron na złoty kolor.

Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 18 listopada 2012
zamiast ziemniaków - exstra dodatek...5..
Kurka_domowa 18 listopada 2012
Fajny pomysł :)
Jolkafasolka 19 listopada 2012
Bardzo ciekawy pomysł. Widziałam takie roladki wczoraj w programie telewizyjnym "Ugotowani". Bardzo mi się... Czytaj całość »
Bardzo ciekawy pomysł. Widziałam takie roladki wczoraj w programie telewizyjnym "Ugotowani". Bardzo mi się spodobały. Twoje w wyglądzie są takie same. Ja także muszę spróbować.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki