Zielone kopytka

Zielone kopytka
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: golona102
Ladnie wygladaja,czuc posmak pietruszki, niestety zdjecie tego nie oddaje, fotografem to ja nie bede :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotowac, przepuscic , przez prase, lub maszynke do miesa. Dodac inne skladniki, ugniesc ciasto, dodac pietruszke posiekana , ewentualnie doprawic, z ciasta uformowac rurki, ciac kopytka, wedlug uznania, wrzucac do gotujacej sie wody jak wyplyna to gotowac minute lub dwie, moznapodawac z gulaszem, lub innymi sosami, mozna odsmazac. Trudno odac dokladne ilosci skladnikow, zalezy to od wilgotnosci ziemniakow, raz trzeba dac wiecej, raz< mniej.

Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 20 lutego 2013
Świetna sprawa z dodatkiem natki , pięknie wygląda no i urozmaicony smak . Spróbuj też dodać świeżego ... Czytaj całość »
Świetna sprawa z dodatkiem natki , pięknie wygląda no i urozmaicony smak . Spróbuj też dodać świeżego koperku zamiast natki , też jest ekstra. Pozdrawiam
Konto usunięte 20 lutego 2013
Dokladnie zgadzam się z przedmówczynią:-))) Wyglądają fajnie no i ten pomysł z pietruszka:-))) Super
babciaaneczka 21 lutego 2013
Robię podobne ze szpinakiem, są bardziej zielone, w mojej rodzinie noszą nazwę "żabki". Pozdrawiam.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki