Zielona pasta kanapkowa

Zielona pasta kanapkowa
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Futka
Propozycja na proste i szybkie przygotowanie zdrowej i aromatycznej pasty kanapkowej z dużą zawartością Omega 3.

Składniki

  • 1 awokado
  • duża garść liści szpinaku baby
  • 1 zielona papryczka chilli
  • 2 ząbki czosnku
  • listki świeżej stewii
  • sok wyciśnięty z połowy limonki
  • sól

Przygotowanie

  1. Do miseczki wrzucamy pokrojone w kostkę awokado, posiekane liście szpinaku baby, drobno pokrojoną zieloną papryczkę chilli, 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, listki świeżej stewii* oraz wlewamy sok wyciśnięty z połowy limonki. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę i doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem

    * Jeśli nie mamy świeżych listków stewii, możemy użyć tej w płynie lub dosłodzić pastę cukrem trzcinowym.

  2. Pastą smarujemy ulubione pieczywo.

    Moja propozycja to podanie jej z chlebkiem razowym, kozim serem, zielonymi oliwkami i listkami świeżej bazylii.

    Życzę smacznego! :)

Komentarze do przepisu (6)

ggosienka68 26 kwietnia 2014
Pyszna, zdrowa i cudownie zielona pasta.
Konto usunięte 01 maja 2014
Jestem zachwycony... Moze nie tyle twoimi przepisami kulinarnymi, ile twoimi nowotworami jezykowymi... Słowa... Czytaj całość »
Jestem zachwycony... Moze nie tyle twoimi przepisami kulinarnymi, ile twoimi nowotworami jezykowymi... Słowa "blendowac" na prózno by szukać w polskich słownikach... To słowo jest słowem Frutki... Megasuperprimawspaniałe...
marysia11082 01 maja 2014
Pięknie zrobiona uwielbiam ten kolor ale ni jak nie mogę przekonać się do szpinaku.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 awokado
  • duża garść liści szpinaku baby
  • 1 zielona papryczka chilli
  • 2 ząbki czosnku
  • listki świeżej stewii
  • sok wyciśnięty z połowy limonki
  • sól
Składniki