Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na proste i szybkie przygotowanie zdrowej i aromatycznej pasty kanapkowej z dużą zawartością Omega 3.
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 554
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 86
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 154
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 554
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 86
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 154
Składniki
Do miseczki wrzucamy pokrojone w kostkę awokado, posiekane liście szpinaku baby, drobno pokrojoną zieloną papryczkę chilli, 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, listki świeżej stewii* oraz wlewamy sok wyciśnięty z połowy limonki. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę i doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem * Jeśli nie mamy świeżych listków stewii, możemy użyć tej w płynie lub dosłodzić pastę cukrem trzcinowym.
Pastą smarujemy ulubione pieczywo. Moja propozycja to podanie jej z chlebkiem razowym, kozim serem, zielonymi oliwkami i listkami świeżej bazylii. Życzę smacznego! :)