Zielona pasta

Zielona pasta
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Moc witamin na jesienny poranek i cały dzień.

Składniki

  • Awokado - 1/2 szt.
  • Oliwki zielone - 15 szt.
  • Jajka kurze - 3 szt.
  • Szczypiorek - 1/3 pęczka
  • Majonez - 2 łyżki
  • Sól, pieprz czarny mielony

Przygotowanie

  1. Awokado obrać , pokroić . Oliwki osączyć . Umieścić w naczyniu , lekko zblendować.

  2. Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połowę, żółtka dodać do awokado i oliwek. Szczypiorek ściąć, dodać. Doprawić solą i pieprzem. Dodać majonez , wymieszać. Pastą napełnić pozostawione połówki białek oraz posmarować małe kromeczki chleba.

Składniki
  • Awokado - 1/2 szt.
  • Oliwki zielone - 15 szt.
  • Jajka kurze - 3 szt.
  • Szczypiorek - 1/3 pęczka
  • Majonez - 2 łyżki
  • Sól, pieprz czarny mielony
Składniki