Zawijane tosty

Zawijane tosty
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Pyszny chlebek tostowy, zwinięte w nim berlinki z ulubionym sosem, skuszą każdego.

Składniki

  • • ½ opakowania chleba tostowego
  • • Sos węgierski
  • • Ketchup lub inny sos
  • • Cebula
  • • 1 opakowanie sera żółtego w plastrach
  • • 1 opakowanie berlinek
  • • 15 dag sera żółtego w kawałku
  • • 1 łyżka oliwy

Przygotowanie

  1. 1. Cebule obieramy, kroimy w drobną kostkę i prużymy na rozgrzanej oliwie.

  2. 2. Dodajemy sos węgierski i chwilę prużymy.

  3. 3. Chleb tostowy rozwałkujemy wałkiem.

  4. 4. Smarujemy każdy kawałek sosem.

  5. 5. Następnie układamy po plasterku sera.

  6. 6. Berlinki przecinamy na połowę kładziemy na serze.

  7. 7. Zawijamy w roladki.

  8. 8. Układamy w naczyniu żaroodpornym.

  9. 9. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
    10. Po tym czasie wyjmujemy posypujemy startym żółtym serem i ponownie zapiekamy do chwili rozpuszczenia sera.

  10. 11. Tosty gotowe.
    12. Podajemy z ketchupem lub innym sosem.
    13. Smacznego.

Składniki
  • • ½ opakowania chleba tostowego
  • • Sos węgierski
  • • Ketchup lub inny sos
  • • Cebula
  • • 1 opakowanie sera żółtego w plastrach
  • • 1 opakowanie berlinek
  • • 15 dag sera żółtego w kawałku
  • • 1 łyżka oliwy
Składniki