Zawijana tortilla z serem, szynką i sosem tysiąca wysp

Zawijana tortilla z serem, szynką i sosem tysiąca wysp
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Natka43
Nie macie pomysłu na oryginalną przekąskę na imprezę, lub po prostu nie chcecie kolejny raz podawać koreczków? :) Mam na to radę, zawijane tortille to wspaniała i ciekawie podana przekąska, która na pewno zaskoczy waszych gości czymś niebanalnym. Co do zawartości tortilli, w zasadzie można eksperymentować do woli, ja swoją nadziałam tym co po prostu miałam w lodówce, czyli serem żółtym,szynką, sałatą i sosem tysiąca wysp :) Zachęcam ! :)

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą.

  2. Placek tortilli smarujemy sosem, następnie układamy liść sałaty,plaster szynki, plaster sera żółtego i całość zwijamy w rulon. Tak samo postępujemy z pozostałymi tortillami. Gotowe tortille wkładamy do lodówki na ok.3 h. Po tym czasie placki wyjmujemy, kroimy na małe kawałki, w każdy wbijamy wykałaczkę (ja nie używałam wykałaczek i tortille również się trzymały). Smacznego! :)

  3. więcej na http//:gotowaniezmalina.blogspot.com

Komentarze do przepisu (2)

Joasia2 19 marca 2013
Pomysł jest genialny, robiłam podobne na jedno z ostatnich spotkań ze znajomymi. Tortille smarowałam pasta... Czytaj całość »
Pomysł jest genialny, robiłam podobne na jedno z ostatnich spotkań ze znajomymi. Tortille smarowałam pasta jajeczną i wypełniała rukolą, a drugi wariant robiłam z szynką i tortilla smarowana serkiem Philadelphia wymieszanym z chrzanem :)
Annuar 19 marca 2013
Takie tortille są fantastyczne, sprawdzają się jako przystawka, mają zwartą konsystencję, ładnie wyglądają... Czytaj całość »
Takie tortille są fantastyczne, sprawdzają się jako przystawka, mają zwartą konsystencję, ładnie wyglądają i błyskawicznie znikają ze stołu. A w szykowaniu są o wiele mniej pracochłonne niż koreczki.
Składniki