Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Specjalnie dla Basi ;) Kuchnia szwajcarska
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6496
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 140
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 824
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6496
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 140
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 824
Składniki
Ziemniaki po umyciu ugotowałem w mundurkach. Odcedziłem , przestudziłem i po obraniu pokroiłem w talarki. Kalafior oczyściłem i umyłem , włożyłem do wrzącej osolonej wody , gotowałem 15 minut. Dużą formę żaroodporną wysmarowałem masłem. Pośrodku ułożyłem osączony kalafior , a dookoła plasterki ziemniaków w taki sposób aby zachodziły lekko jeden na drugi. Posiekałem natkę . Jajka utarłem mikserem z e śmietaną , serem i natką. Doprawiłem solą i pieprzem. Polałem składniki zapiekanki sosem. Piekłem 30 minut w temperaturze 200 stopni C. Bezpośrednio przed podaniem posypałem pokrojona w kostkę szynką.