Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki to smaczna przekąska popołudniowa o którą poprosili domownicy. Zapiekanki bardzo sycące, ale przede wszystkim bardzo smaczne. Chrupiąca bułka i pyszny farsz pieczarkowy do tego rozpuszczający ser . Dodatkowo papryka i ketchup. Polecam
nóż, deska, patelnia, blaszka, łyżka,
Polecam.
Odsłon: 309
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 106
Polecam.
Odsłon: 309
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 106
Składniki
Bagietkę przekroić na trzy części każdą przekroić wzdłuż na dwie połówki. Każdą połówkę delikatnie posmarować masłem i ułożyć na blaszce ( można blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia nie koniecznie ). Cebulę obrać , pokroić w kostkę, pieczarki oczyścić, obrać i pokroić w plasterki, na patelni rozgrzać masło klarowne dodać pokrojoną cebulę i podsmażyć do zeszklenia. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojone pieczarki i podsmażać mieszając do miękkości doprawiając je pieprzem i solą. Tak przygotowane pieczarki rozłożyć na przygotowane połówki bagietki , na pieczarki rozłożyć mozzarellę . Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać do całkowitego rozpuszczenia i zapieczenia sera. Po upieczeniu wyjąć, posypać oczyszczoną, pokrojoną w drobną kostkę papryką oraz polać ketchupem . Smacznego
Przygotowanie zapiekanek.
Zapiekanki gotowe do podania.