Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Następna wegetariańska wersja zapiekanki na chlebie pita. Równie smaczna jak poprzednie, a nawet zdrowsza, bo wzbogacona selerem naciowym. Zapraszam do spróbowania.
Nóż i deska do krojenia, tarka do warzyw
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Składniki
Drobno kroimy składniki na zapiekankę oraz ścieramy żółty ser. Chleb smarujemy masłem.
Następnie wyciskamy sos Sriracha na masło.
Na sos kładziemy ser
Na warstwę sera układamy składniki zapiekanki, po czym wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy około 15 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.