Zapiekanka z paluszków rybnych

Zapiekanka z paluszków rybnych
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Wyborna i smaczna zapiekanka na dobrą przekąskę.

Składniki

  • 1 opakowanie paluszków rybnych
  • Ser żółty 6 plasterków
  • ½ szklanki bulionu warzywnego (może być z kostki)
  • mąka 1 łyżka
  • Masło 1 łyżka
  • śmietana 18 % 5 łyżek
  • 2 łyżki startego chrzanu ze słoiczka
  • Koperek 1 łyżka posiekanego
  • sól i pieprz do smaku
  • ketchup pikantny
  • tłuszcz do formy

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Paluszki rybne upiec w piekarniku według opisu na opakowaniu. Następnie delikatnie przełożyć do przygotowanego wcześniej żaroodpornego naczynia. Masło stopić, wymieszać z mąką, zaciągnąć bulionem, podgotować do zgęstnienia. Po czym połączyć z chrzanem, śmietaną, przyprawić do smaku, chwilę podgotować i na koniec wymieszać z posiekanym koperkiem. Otrzymanym sosem polać paluszki w naczyniu.

  2. Obłożyć żółtym serem, skropić ketchupem.

  3. Zapiec w temperaturze 180 stopni około 20 minut (do całkowitego roztopienia sera)

Składniki
  • 1 opakowanie paluszków rybnych
  • Ser żółty 6 plasterków
  • ½ szklanki bulionu warzywnego (może być z kostki)
  • mąka 1 łyżka
  • Masło 1 łyżka
  • śmietana 18 % 5 łyżek
  • 2 łyżki startego chrzanu ze słoiczka
  • Koperek 1 łyżka posiekanego
  • sól i pieprz do smaku
  • ketchup pikantny
  • tłuszcz do formy
Składniki