Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dużo mam w tym roku papierówek. Chcąc zagospodarować choć część jabłek, wpadłam na pomysł znanej mi z dzieciństwa zapiekanki. I tak oto powstał smaczny podwieczorek. Polecam przepis.
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 34
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 7
Polecam.
Odsłon: 141
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 92
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 34
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 7
Polecam.
Odsłon: 141
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 92
Składniki
Przygotować żaroodporne naczynie. U mnie to jest keksówka o wymiarach 12x25 cm. Ugotować ryż według przepisu na opakowaniu. Wodę odcedzić. Papierówki umyć, obrać i pokroić. Do keksówki włożyć warstwę ryżu, a na nią jabłka. Posypać je cynamonem. I znów powtórzyć czynność: ryż-jabłka-cynamon. Z podanych proporcji powinny wyjść trzy warstwy. Keksówkę włożyć do nagrzanego do 200 st. C piekarnika na około 30 minut. Jeszcze jedno. Keksówkę należy wysmarować tłuszczem i wysypać kaszką manną.Wtedy zapiekanka nie będzie przywierać do ścianek naczynia.