Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co tu dużo pisać - niebo w gębie
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 479
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1292
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 55
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 347
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 479
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1292
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 55
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 347
Składniki
Ryż, wode i masło gotować 20 min, aż nie bedzie wody. Mozna zostawić pod przykryciem i woda sama wsiąknie w ryż. Odstawić na chwilę do przestygnięcia i dodać jajka. Podzielić na 3 części.
Jabłka obrać lub nie (jak kto woli) i zetrzeć na tartce lub pokroić w cienkie plasterki. Dodać cynamon (ja dałam więcej ponieważ uwielbiam cynamon) i cukier. Wymieszać. Jabłka mogą być kwaśne, ale wtedy wiecej cukru trzeba dodać:) Podzielić na 2 części.
Ułożyć 1-ą część ryżu w naczyniu żaroodpornym, na to jabłka, znowu ryż i jabłka i na wierzch ryż. Polać śmietaną( im tłustrza tym lepsza, ale według uznania) i na śmietanie ułożyć kawałki masła na całwj powierzchni.
Pieć w 180"C przez 40-45 min.