Zapiekanka makaronowa

Zapiekanka makaronowa
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
W większości domów niedziela kojarzy się z rosołem. Co zrobić z pozostałościami, oprócz przysłowiowej pomidorówki? Podpowiadamy...

Składniki

  • 300 g ugotowanego makaronu
  • 500 g ugotowanego kurczaka
  • 250 g pieczarek
  • 300 ml rosołu
  • 150 g roquefort (lub innego pleśniowego)
  • 250 g startego sera żółtego
  • 1 cebula czerwona

Przygotowanie

  1. Na dnie naczynia układamy makaron. Mięso oddzielamy od kości, kroimy w kostkę, układamy na makaronie, następnie kładziemy oczyszczone i pokrojone na plasterki pieczarki.
    W rondelku zagotowujemy rosół, rozpuszczamy ser, zalewamy zapiekankę. Wierzch posypujemy startym serem i posiekaną czerwoną cebulą. Zapiekamy 30 min w temperaturze 180°C.

Komentarze do przepisu (4)

Futka 16 lutego 2016
Same pyszności :)
grin-porsze 16 lutego 2016
Hmmm...jak zwykle i niezmiennie prosto, łatwo i pysznie:) okazuje się, że 3/4 przepisów w mojej książce... Czytaj całość »
Hmmm...jak zwykle i niezmiennie prosto, łatwo i pysznie:) okazuje się, że 3/4 przepisów w mojej książce pochodzi od ciebie...
GREGORHSPEED 16 lutego 2016
Dziękuję :D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 300 g ugotowanego makaronu
  • 500 g ugotowanego kurczaka
  • 250 g pieczarek
  • 300 ml rosołu
  • 150 g roquefort (lub innego pleśniowego)
  • 250 g startego sera żółtego
  • 1 cebula czerwona
Składniki