Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna przękąska szczególnie na zimne wieczory:)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Na rozgrzaną oliwę dodajemy pokrojoną w półokręgi cebulke aby ją zeszklić. Gdy cebulka będzie miała odpowiedni kolor zalewamy ją 500 ml sosem pomidorowym, dodajemy przyprawy i przykrywamy na ok 5-10 minut lekko potrząsając co jakiś czas patelnią , zmniejszamy ogień aby sosik sobie bulgotał. Pod koniec wierzch obsypujemy mozarella i przykrywamy na ok 3 min do momentu rozpuszczenia się na wierzchu mozarelli. Dodajemy tyle czerownej papryczki ostrej ile kto lubi - nie każdy lubi ostre potrawy:)
Bagietki kroimy na kromeczki. Wkładamy do piekarnika bądź na patelni by był chrupkie. Ja robię tak, że każdy przed zjedzeniem kromeczki pociera ją ząbkiem czosnku dzięki czemu kanapeczki mają posmak czosnku po czym maczamy ją w tym pysznym sosiku.