Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca smaczna , wprost na gorącą kolację.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki obrać , pokroić. Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić cebulę, smażyć 1 minutę , dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut.
Na patelnię wlać przecier, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą , pieprzem i gotować na wolnym ogniu 10 minut, aż zgęstnieje , doprawić oregano i chwilę gotować.
Bagietki przeciąć na połowę, a następnie na 3 części, podpiec w piekarniku 1 minutę, posmarować mocno sosem pomidorowym i ułożyć na nim pieczarki.
Salami pokroić i kawałeczki ułożyć na pieczarki.
Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach , posypać po wierzchu.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec do dobrego zrumienienia sera nie dłużej niż 8 - 10 minut.