Zapiekane łódeczki

Zapiekane łódeczki
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: taura
Szybko się je robi, a smakują świetnie!

Składniki

  • ciasto francuskie
  • cukinia
  • cebula
  • ser żółty
  • wędlina

Przygotowanie

  1. Cukinię pokroiłam na plasterki o grubości ok 0,5 cm i podsmażyłam je z obu stron na bardzo małej ilości oliwy. Ciasto francuskie pokroiłam w kwadraty (mniej więcej) pasujące do foremek na mufinki. Wyłożyłam ciastem foremki, na dno położyłam cukinię, na to posiekaną cebulę, plasterek wędliny, ser żółty. Zapiekałam w 180 stopniach przez 17 minut.

Komentarze do przepisu (2)

marynka89 19 lipca 2011
Super na 5
amidalla 20 lipca 2011
ciekawy przepis:)
Składniki
  • ciasto francuskie
  • cukinia
  • cebula
  • ser żółty
  • wędlina
Składniki